bruidegom van de kerk


bruidegom van de kerk 1.0

(religie, mystiek en mythologie)

Jezus Christus

Algemene voorbeelden


We moeten vasten om intrinsieke motieven, namelijk omwille van Jezus, de bruidegom van de Kerk. Door ons vasten proberen we iets mee te voelen, hoe weinig ook, van het lijden van Jezus voor onze Verlossing.

http://www.clnederland.org/,

In de Lectio Divina is het gebed van Mozes wonderbaarlijk volbracht in Christus. "Ik bid U, toon mij Uw heerlijkheid". De Vader antwoordt: "Dit is mijn Zoon, mijn veelgeliefde in wie ik welbehagen heb; luistert naar Hem". Dat is het geheim van de Lectio Divina: willen wij de heerlijkheid van God aanschouwen, dan dienen wij te luisteren naar God's Zoon, de veelgeliefde, de Bruidegom van de Kerk.

http://web.inter.nl.net/users/clarissenklooster/dutchlec.html

Geboren uit de Vader heeft Hij een moeder geschapen en geboren uit een moeder verheerlijkte Hij de Vader. De Eniggeborene van de Vader zonder dat een vrouw Hem baarde, de eniggeborene van zijn moeder zonder dat zij Hem door gemeenschap met een man had ontvangen. In schoonheid munt Hij ver boven de mensenkinderen uit, de zoon van de heilige Maria, de bruidegom van de heilige kerk, die Hij op zijn moeder wilde laten lijken. Want Hij heeft voor ons de kerk tot moeder gemaakt, terwijl Hij voor zichzelf de kerk als maagd bewaart.

http://www.kersttijd.nl/frame_inleiding.htm